Despre Date Deschise AFIR

Inițiativa Date Guvernamentale Deschise (OGDI) DataLab , este o inițiativă AFIR, care asigură livrarea unei soluții de date deschise gata de folosit, completă, interoperabilă, deschisă și măsurabilă.

Platforma DataLab permite publicarea și consultarea on-line a multiplelor seturi de date deschise ce includ și respectă principiile fundamentale ale internetului.

Indiferent dacă sunteți o autoritate publică, o companie având un contract cu o astfel de entitate, o companie ce dorește să acceseze informații publice sau un dezvoltator de aplicatii, interfețele deschise de programare vă vor permite să construiți aplicații moderne și inovative, grafice de date avansate și compilații de date folositoare publicului, funcționarilor și altor utilizatori.

Acest site a fost creat cu uneltele software ale acceleratorului OGDI DataLab și oferă acces interactiv la unele seturi de date publice. OGDI DataLab se folosește de platforma Microsoft Azure în Cloud. OGDI DataLab este disponibilă în GitHub, sub sursa deschisă Microsoft Public License (Ms-PL).

Pentru ușurința consultării datelor disponibile în cadrul acestui modul și a înțelegerii modalității de accesare a acestora, puteți vizualiza următorul clip/ tutorial :